Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 05.Jul.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SAD bankrotirale 52 banke

VAŠINGTON - Američki federalni ured za osiguranje uloga (FDIC) odlučio je da zatvori još sedam finansijskih institucija, računajući tu i šest banaka u saveznoj državi Ilinois koje kontroliše jedna porodica, kao i jednu manju banku u Dalasu, čime je od početka ove godine u SAD bankrotiralo već 52 banke.

FDIC je sada suočen sa naglim rastom propalih banaka zbog problema sa plaćanjem kredita i hipoteka, kao i loših investicija, ukazuju analitičari podsećajući da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << tokom cele prošle godine u SAD bankrotiralo 25 banaka, a godinu dana ranije samo tri, prenosi Tanjug. Taj američki regulacioni organ prognozira ukupne troškove u vezi sa zatvaranjem ovih sedam banaka na 314,3 miliona dolara, a agencije napominju da će imovina većine bankrotiranih banaka biti prevedena na druge institucije. Najveća među novim bankrotiranim bankama je Faunders bank, čiji su ulozi procenjeni na oko 848,9 miliona dolara, a imovina na 962,5 miliona dolara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.