Toner: SAD protiv bilo kakve podele Kosova

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toner: SAD protiv bilo kakve podele Kosova

Sjedinjene Američke Države su protiv bilo kakve podele Kosova, saopštio je portparol Stejt de partmenta Mark Toner, dodajući da Vašington “podržava Kosovo u sadašnjim granicama”.

"Mogu vam reći da je naša politika nepromenjena", rekao je Toner, a prenose prištinski mediji.

On je kazao da nije upoznat sa idejom kongresmena republikanaca Dana Rorabakera o razmeni teritorija izmedju Kosova i Srbije, po kojoj ako bi Beograd zadržao sever Kosova, onda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bi Kosovu bile pripojene opštine juga Srbije u kojima dominira albansko stanovništvo.

"Sjedinjene Države podržavaju suverenitet i teritorijalni integritet Kosova unutar postojećih granica. Mi ne podržavamo bilo kakvu podelu na Kosovu", podvukao je Toner.

I državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je izjavio ranije da u Beogradu ne razmišljaju o ideji podele Kosova I takozvanoj “razmeni” severnog dela Kosova za opštine juga Srbije. “Nema govora o tome. I Kosovo i Metohija i jug Srbije su teritorija Srbije i niko u Beogradu u političkom smislu u tom pravcu ne razmišlja”, rekao je Ivanović.

Ivanović je kazao da je, ipak, dobro što sa američke strane dolazi ovakva ideja, jer ona pokazuje da i u Americi shvataju da status Kosova nije rešeno pitanje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.