Test za Peking i Vašington: Mogu li zajedno?

Izvor: B92, 01.Jan.2023, 23:02

"Test" za Peking i Vašington: Mogu li "zajedno"?

Šef američke diplomatije Entoni Blinken razgovarao je danas sa novoimenovanim kineskim ministrom spoljnih poslova Ćin Gangom.

Oni su pričali o američko-kineskim odnosima i potrebi da linije komunikacije između dve zemlje ostanu otvorene.

Kina je u petak imenovala Ćina, dotadašnjeg ambasadora u SAD, za novog šefa diplomatije, u trenutku dok Peking i Vašington nastoje da stabilizuju odnose, preneo je Rojters.

Ćin zamenjuje na funkciji Vang Jia koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na položaju ministra spoljnih poslova bio protekle decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken razgovarao sa šefom kineske diplomatije o američko-kineskim odnosima

Izvor: Blic, 02.Jan.2023, 01:40

Šef američke diplomatije Entoni Blinken razgovarao je danas sa novoimenovanim kineskim ministrom spoljnih poslova Ćin Gangom o američko-kineskim odnosima i potrebi da linije komunikacije između dve zemlje ostanu otvorene.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.