Telefon za žene? Ideja ovog startapa se neće svideti feministkinjama

Izvor: NovaEnergija.net, 02.Mar.2016, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefon za žene? Ideja ovog startapa se neće svideti feministkinjama

Tržište pametnih telefona dominira sa stotinama novih dizajnova svake godine, ali svi nešto zajedničko, pravougaoni oblik.
Startap iz Vašingtona dToor ima nameru da to promeni sa svojim The Cyrcle Phone, telefonom u obliku kruga koji liči na ogledalce ili puder sa ogledalo, a ima za cilj da vrati žene barem pola decenije unazad sa lošijim dizajnom i hardverom.

Ekipa koja stoji iza ovog startapa >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << navodi da pravougaoni oblik telefona ne služi potrebama žena. Prvo, ženska odeća obično nema džepove, a iako ih ima, oni su prečesto mali i ne tog oblika da u njih lako stane telefon pravougaonog oblika. Drugo, žene vole da pričaju, kucaju poruke i komuniciraju putem svih raspoloživih sredstava na svojim pametnim telefonima.
Ideja je bila da se ovaj telefon jednostavno uklopi između glave i ramena i da oblik kruga koji se otvara pomogne ženama koje satima pričaju telefonom. Kompanija veruje i da se jednostavnije skladišti u ženskim tašnama.

Prvi ovakav telefon, u 2G verziji pojaviće se u avgustu, a malo bolja verzija, 4G verzija, 2017. godine.
Da li su nam uopšte potrebni drugačije dizajnirani telefoni za muškarce i za žene? Ako su nam i potrebni, zašto žene dobijaju telefone siromašnijeg dizajna, sa siromašnijim hardverom?
Žene, šta kažete na ovo?
Izvor: thenextweb.com
Foto: Twitter

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.