Tajni dokumenti objavljeni: Princ je odobrio ubistvo

Izvor: B92, 26.Feb.2021, 20:48

Tajni dokumenti objavljeni: Princ je odobrio ubistvo

Princ Saudijske Arabije Mohamed bin Salman odobrio je ubistvo novinara Vašington posta Džamala Kašogija.

To se navodi u objavljenim dokumenata koje su američkom Kongresu dostavile tamošnje informativne agencije.

Izveštaj je potvrdio ono na šta se dugo sumnjalo, da je 35-godišnji budući kralj imao ličnu ulogu u nasilnom i smišljenom ubistvu jednog od njegovih najistaknutijih kritičara, kolumniste i bivšeg saudijskog insajdera koji je živeo u emigraciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u SAD.

Očekivalo se da će objavljivanje procene u petak biti praćeno daljim akcijama Bajdenove administracije, koje bi trebalo da otkrije Stejt department.

Ovu informaciju je objavila Kancelarija direktora nacionalne obaveštajne službe i ona se u velikoj meri oslanjala na informacije prikupljene od CIA,

U dokumentu se navodi da su agencije ocenile da je „prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohammed bin Salman odobrio operaciju u Istanbulu u Turskoj za hvatanje ili ubijanje novinara Džamala Kašogija“.

Podsetimo, Džamal Kašogi, novinar i kritičar vlade Saudijske Arabije, 2. oktobra 2018. je ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.