Izvor: Luftika.rs, 05.Jul.2023, 19:05

Tajna služba u Beloj kući pronašla kokain, istraga u toku

Beli prah pronađen u nedelju uveče u Beloj kući, zbog kog je privremeno zatvoren deo predsedničkog kompleksa, Vatrogasna služba Vašingtona identifikovala je kao kokain, objavio je Vašington post.
Tajna služba je za Rojters potvrdila da je pronađena „nepoznata stvar“ koja je dovela do zatvaranja dela Bele kuće, ali je druga pitanja uputila vatrogasnoj službi, koja je odbila da komentariše.
– U nedelju uveče, kompleks Bele kuće zatvoren je iz predostrožnosti jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << službenici odeljenja tajne službe istraživali nepoznati predmet pronađen unutar radnog prostora – naveo je portparol Tajne službe u saopštenju.
Prema njegovim rečima, „predmet“ je otkriven u Zapadnom krilu Bele kuće.
Zapadno krilo je deo koji je povezan sa vilom u kojoj živi predsednik i u njemu se nalaze Ovalna kancelarija, kabinet i prostor za štampu, zajedno sa kancelarijama i radnim prostorom za predsednikove savetnike i osoblje.
Kako prenosi Vašington post, agenti Tajne službe obavljali su rutinske obilaske kada su pronašli beli prah u oblasti dostupnom turističkim grupama, a ne u nekoj određenoj kancelariji Zapadnog krila, rekli su zvaničnici.
Zvaničnici nisu bili ovlašćeni da razgovaraju o istrazi koja je u toku i razgovarali su sa Asošiejted presom pod uslovom anonimnosti, navodi list..
Predsednik SAD Džozef Bajden u to vreme nije bio u Beloj kući, a kako navodi Rojters. kroz Zapadno krilo prolazi stotine ljudi.
– Vatrogasna služba Vašingtona je pozvana da proceni i brzo je utvrdila da predmet nije opasan“, dodala je tajna služba. Postojala je „istraga o uzroku i načinu kako je supstanca ušla u Belu kuću – rekao je portparol.
Vašington post je izvestio da je „vatrogasac iz tima za opasne materijale preneo rezultate testa“, pozivajući se na onlajn bazu podataka komunikacija hitnih službi.
U poruci je pisalo: „Imamo žutu traku koja kaže kokain hidrohlorid“.
Dvojica „službenika upoznata sa slučajem“ potvrdila su za Vašington post da je supstanca pronađena u Beloj kući kokain, navodi Rojters.
Evropski grad izglasao slobodnu prodaju kokaina

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.