TVITER JE PRODUŽENA RUKA VAŠINGTONA: Moskva energično reagovala na PROVOKACIJE američkog IT giganta

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 19:24

TVITER JE PRODUŽENA RUKA VAŠINGTONA: Moskva energično reagovala na PROVOKACIJE američkog IT giganta

Američka kompanija "Tviter" ranije je najavila da će početi sa označavanjem stranica medija koji su pod kontrolom vlasti, kao i naloga vlasti stalnih članica Saveta bezbednosti UN

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova reagovalo je na to što je kompanija Tviter dodelila specijalne oznake čitavom nizu ruskih medija kao demonstraciju politike dvostrukih standarda i kršenje demokratskih principa.

Na zvaničnim nalozima predsednika i vlade Rusije na Tviteru, kao i nalozima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zamenika predsednika Saveta bezbednosti Dmitrija Medvedeva i niza ruskih medija, među kojima i RIA Novosti i Sputnjik, pojavila se specijalna oznaka.

.

Rusko Ministarstvo konstatuje da je Tviter u potpunosti zaobišao zapadne medije koje finansiraju vlade.

Uz napomenu da se radi o diskriminaciji, u Ministarstvu ističu da su ti postupci u skladu sa američkom spoljnom politikom i nepoštenom konkurencijom američkih mejnstrim medija i alternativnih izvora informacija.

Konstatuje se namera da se ruski mediji istisnu sa međunarodnog informativnog prostora, da se umanji citiranje ruskih medija uz pomoć "ispolitizovanih i tendencioznih postupaka američkih IT  giganata".

Kako se ističe, auditorijum ima pravo na slobodan i neograničen pristup informacijama, a u suprotnom radi se o kršenju fundamentalnih demokratskih principa.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.