TEHERAN DAO ROK VAŠINGTONU: Ukoliko SAD u roku od tri meseca ne povuku sankcije uslediće teška odmazda

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2021, 21:34

TEHERAN DAO ROK VAŠINGTONU: Ukoliko SAD u roku od tri meseca ne povuku sankcije uslediće teška odmazda

Država ima velike planove

Šef iranske Organizacije za atomsku energiju Ali Akbar Salehi saopštio je da njegova zemlja planira izgradnju dva nova nuklearna reaktora, rekavši da je moguće uklanjanje nadzornih kamera iz iranskih nuklearnih objekata ako sankcije ne budu ukinute u roku od tri meseca.

Prema izjavama zvanične novinske agencije Islamske Republike (IRNA), Salehi je potvrdio da Međunarodna agencija za atomsku energiju nema pravo pristupa informacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje su zabeležile nadzorne kamere te agencije u iranskim nuklearnim postrojenjima za period od tri meseca, naglašavajući da ako zabrana ne bude ukinuta u tom roku, oni će biti izbrisani.

- Radimo na izgradnji dva nuklearna reaktora, koje smo započeli pre nekoliko godina, što se smatra najvećim industrijskim projektom u zemlji, sa ulaganjima u iznosu od 10 milijardi američkih dolara - rekao je Salehi, naglasivši da njegova zemlja trenutno ima mogućnosti za obogaćivanje uranijuma za 60% u roku od 24 sata.

Salehije je u intervjuu za iransku televiziju objasnio kako se sprovodi zakon iranskog saveta Šura kako bi se zaustavila primena dodatnog protokola vezanog za nuklearni sporazum, prenosi AMN Njuz.

Salehi je nagovestio da će nadzorne kamere i dalje raditi u okviru dodatnog protokola i snimati informacije, ali je naglasio da će ove informacije biti izbrisane nakon tri meseca ako ne bude otkazana zabrana izrečena njegovoj zemlji.

Naglasio je da njegova država neće dozvoliti pristup nuklearnim objektima u okviru dodatnog protokola.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.