Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2016, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svijet šokiran prijedlozima republikanaca za borbu protiv terorizma

VAŠINGTON - Svjetska zajednica šokirana je izjavama republikanaca koje se mogu čuti u predizbornoj kampanji za predsjednika SAD, izjavio je američki državni sekretar Džon Keri.

Američkom državnom sekretaru je u nedeljnom intervjuu postavljeno pitanje kako zvaničnici drugih zemalja reaguju na izjave republikanskih pretendenata na mjesto predsednika SAD o tome da je neophodno da se pribjegne mučenjima radi borbe protiv terorizma i da se organizuju patrole po muslimanskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << četvrtima.

Izjave ovog tipa dali su lideri republikanske predizborne trke – biznismen Donald Tramp i senator Ted Kruz.

„Svaki lider s kojim se susrećem pita me o tome šta se događa u SAD. Oni ne mogu u to da veruju. Mislim, iskreno govoreći, da su oni šokirani“, rekao je Keri.

Prema njegovom mišljenju, „to navodi ljude da sumnjaju u pouzdanost SAD“.

(NN/B92)
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Keri: Kampanja za predsedničke nominacije je sramota za SAD

Izvor: Beta, 28.Mar.2016

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da haos oko kampanje za predsedničke nominacije predstavlja "sramotu za SAD".Keri je rekao da su svetski zvaničnici šokirani dok republikanski kandidati Donald Tramp i Ted Kruz brane svoje planove o borbi protiv terorizma i fokusiraju se na muslimane,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.