Sve više lažnih antivirusnih programa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2009, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više lažnih antivirusnih programa

VAŠINGTON - Broj falsifikovanih antivirusnih programa na Internetu se svakodnevno povećava, upozorio je američki proizvođač antivirusnih softvera "Simantek".

Za samo godinu dana, "Simantek" je registrovao 43 miliona pokušaja instaliranja lažnih antivirusnih programa, objavljeno je na Internet sajtu www.zdnet.com.

Američki izdavač smatra da je opasnost realna jer su ti falsifikovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << softveri, iako se plaćaju, nedelotvorni i omogućavaju pristup privatnim, pre svega bankarskim podacima Internet korisnika.

Rukovodioci "Simanteka" navode da se lažni antivirusni programi, za sada uglavnom na engleskom jeziku, prodaju po ceni između 30 i 100 dolara.

Da bi naveli veb korisnike da preuzmu i plate te programe, informatički pirati imaju svoje metode, kao što su reklame na pouzdanim veb sajtovima i pretraživačima.

U 93 odsto slučajeva, kako procenjuju "Simantekovi" stručnjaci, Internet korisnici svojevoljno preuzimaju lažne antivirusne programe, a razlog za to je njihova loša obaveštenost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sve više lažnih antivirusnih programa

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2009

Broj falsifikovanih antivirusnih programa na Internetu se svakodnevno povećava, upozorio je američki proizvođač antivirusnih softvera "Simantek". Za samo godinu dana, "Simantek" je registrovao 43 miliona pokušaja instaliranja lažnih antivirusnih programa.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.