Susret visokih zvaničnika SAD i Kine: Zadržati otvorene linije komunikacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2022, 21:57

Susret visokih zvaničnika SAD i Kine: Zadržati otvorene linije komunikacije

Vašington i Peking treba da zadrže otvorene linije komunikacije za upravljanje konkurencijom, izjavio je danas američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven tokom razgovora sa visokim kineskim diplomatom Jangom Điečijem, saopštila je Bela kuća.

Saliven i Jang su se sastali u Luksemburgu, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Ovaj sastanak, koji je usledio nakon njihovog telefonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razgovora 18. maja, uključivao je iskrenu, sadržajnu i produktivnu diskusiju o brojnim regionalnim i globalnim bezbednosnim pitanjima, kao i o ključnim pitanjima u odnosima SAD i Kine, saopšteno je iz Bele kuće.

Zabrinutost zbog veta Kine na sankcije Severnoj Koreji

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izrazio je zabrinutost na sastanku sa najvišim kineskim diplomatom Jangom Điečijem zbog nedavnog veta Pekinga u SB UN na napore koji predvode SAD da se uvedu dodatne sankcije Severnoj Koreji, rekao je visoki zvaničnik američke administracije.

Na pitanje novinara tokom brifinga o mogućem sastanku ili pozivu predsednika SAD Džozefa Bajdena i kineskog lidera Si Đinpinga, američki zvaničnik je rekao da u ovom trenutku ništa konkretno nije planirano, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saliven izrazio zabrinutost zbog veta Kine na sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 14.Jun.2022, 00:42

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven izrazio je zabrinutost na sastanku sa najvišim kineskim diplomatom Jangom Ðiečijem zbog nedavnog veta Pekinga u SB UN na napore koji predvode SAD da se uvedu dodatne sankcije Severnoj Koreji, rekao je visoki zvaničnik američke administracije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.