Stogodišnjica „Dana molitve za Srbiju“ u Vašingtonu

Izvor: DobreVesti.rs, 22.Jul.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stogodišnjica „Dana molitve za Srbiju“ u Vašingtonu

BEOGRAD - Dana 28. jula 1918. godine, vlada Vudro Vilsona, tadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država, izdala je proglas kojim se taj dan određuje za „Dan molitve za Srbiju“, a srpska zastva se zavijorila iznad Bele Kuće u Vašingtonu i mnogih glavnih američkih institucija, što je predstavljalo istorijski presedan.

 
Određeno je da se toga dana srpska zastava vijori kod Bele Kuće i da se zvona crkava širom Amerike oglase u čast srpskih žrtava u Prvom svetskom ratu. Veliki broj Srba iz Amerike ostavio je svoje porodice i ognjišta u Novom svetu želeći da pomogne svojoj braći u borbi za čast i slobodu u otadžbini, te se pridružio srpskoj vojsci. Mnogi od njih se nikada nisu vratili.
 ...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Stogodišnjica „Dana molitve za Srbiju“ u Vašingtonu

Izvor: DobreVesti.rs, 22.Jul.2018

BEOGRAD - Dana 28. jula 1918. godine, vlada Vudro Vilsona, tadašnjeg predsednika Sjedinjenih Američkih Država, izdala je proglas kojim se taj dan određuje za „Dan molitve za Srbiju“, a srpska zastva se zavijorila iznad Bele Kuće u Vašingtonu i mnogih glavnih američkih institucija, što je...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.