Stejt department: Al Kaida najveća pretnja za SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2010, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt department: Al Kaida najveća pretnja za SAD

VAŠINGTON -

Američki Stejt department saopštio je da baza Al Kaide u Pakistanu zajedno s njenim ograncima u Africi i Jemenu predstavalja najveću pretnju za SAD.

U danas objavljenom godišnjem izveštaju o globalnom terorizmu, Stejt department je naveo da je Al Kaida, uprkos proslogodišnjim gubicima u Pakistanu, "prilagodljiva i gipka" i da je proširila svoje delovanje preko posrednika.

U izveštaju se navodi da Al Kaida aktivno operativno priprema napade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na SAD i mete povezane sa Zapadom širom sveta.

Navodi se takođe da Al Kaida, posebno u Pakistanu, Jemenu i Somaliji, sve više privlači američke građane radi ostvarenja svojih ciljeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.