Srpska lista sa Palmerom: Kompromis kroz dijalog

Izvor: RTS, 15.Jun.2018, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista sa Palmerom: Kompromis kroz dijalog

Predstavnici Srpske liste razgovarali su u Stejt departmentu za zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom, a potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić rekao je za "Glas Amerike" da je stav njihovih sagovornika u Vašingtonu bio da je kompromisno rešenje moguće postići samo kroz proces dijaloga.
Sastanak je trajao duže od uobičajenog, oko jedan sat, i kako su preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavnici Srpske liste, bio je otvoren i produktivan.
Razgovaralo se o odnosu Srba i Albanaca posle najnovijih incidenata na Kosovu, a predstavnici Srpske liste istakli su da su SAD zainteresovane za dugoročno rešenje, prenosi Glas Amerike.
O tome da li im je u Stejt departmentu sugerisano kakvo bi to rešenje trebalo da bude, Dalibor Jevtić kaže:
"To je pitanje svih pitanja, oko toga šta to konačno kompromisno rešenje treba da sadrži, ako hoćete tako da formulišem. I na to pitanje trenutno nema konkretnog odgovora, a odgovor se može dobiti samo kroz dijalog".
"Niko vam danas ne može reći, ni ovde, niti bilo gde, 'e ovo će biti kompromisno rešenje'... Sve se svodi na nivo spekulacija, a ono što jeste činjenica je da je stav i naših sagovornika ovde u Vašingtonu i prethodno u Berlinu, da je kompromisno rešenje moguće postići kroz proces dijaloga i nikako drugačije. Način na koji će se dijalog odvijati, tu ima nekoliko predloga da se odvija na dva nivoa – visokopolitičkom i lokalnom, to je nešto što će se verovatno naći kao predlog u budućnosti", rekao je za Glas Amerike Jevtić, koji je i potpredsednik kosovske vlade.
Predstavnici Srpske liste takođe su nagovestili da bi dijalog Beograda i Prištine u Briselu trebalo da se nastavi krajem meseca.
Predstavnici Srpske liste razgovarali su ranije tokom dana i sa pomoćnicom zamenika sekretara odbrane SAD-a Laurom Kuper o poslednjim incidentima na KiM, stavu te liste oko transformacije KBS-a u "oružane snage Kosova", kao i trenutnoj političkoj situaciji, saopštila je Srpska lista.
Delagaciju Srpske liste čine predsednik liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić i gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpska lista sa Palmerom, kompromis kroz dijalog

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jun.2018

Predstavnici Srpske liste razgovarali su u Stejt departmentu za zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Metjuom Palmerom, a potpredsednik SL Dalibor Jevtić rekao je za Glas Amerike da je stav njihovih sagovornika u Vašingtonu bio da je kompromisno rešenje moguće postići samo kroz proces...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.