Srećković na doručku kod Obame

Izvor: B92, 04.Jan.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković na doručku kod Obame

Beograd -- Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković prisustvovaće 2. februara u Vašingtonu 60. tradicionalnom Molitvenom doručku, čiji je domaćin lider SAD Barak Obama.

Prema oceni Ministarstva za dijasporu, za Srbiju je značajno to što su ove godine organizatori skupa senatori Alabame i Arkanzasa Džef Sešns i Mark Prajor, koji su u grupi od 24 senatora 2006. pozvali predsednika Džordža Buša da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podrži demokratske vlasti u Srbiji.

Oni su, u pismu Bušu, ukazali na to da je Srbija od vitalnog značaja za budućnost jugoistočne Evrope i regionalne interese SAD.

Zajednička molitva nekoliko hiljada lidera iz celog sveta iz oblasti politike, biznisa i religije po tradiciji se održava prvog četvrtka u februaru.

Domaćin Molitvenog doručka, kome prisustvuje i do 4.000 zvanica od kojih je trećina iz više od 130 zemalja, je američki Kongres.

Manifestacija traje više dana i pored centralnog događaja podrazumeva i niz pratećih skupova i seminara i susrete sa američkim kongresmenima.

Srećković će posetu Vašingtonu, sem za susrete s predstavnicima američke administracije, iskoristiti i za susrete s dijasporom.

Tradicija Nacionalnog doručka ustanovljena je u vreme predsednika Dvajta Ajzenhauera i 1953. godine kada je održana Molitva za Ameriku.

Tadašnji senator Frenk Karlson iz Kanzasa spontano je pozvao Ajzenhauera u Senat na zajedničku molitvu za uspeh njegove Vlade.

Prvobitna ideja da se svi političari zajedno mole za mir i uspeh SAD prerasla je u organizovanje međunarodnog molitvenog doručka na kome svetski lideri mole za mir u svetu.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SREĆKOVIĆ KOD OBAME NA DORUČKU

Izvor: Kurir, 04.Jan.2012

BEOGRAD - Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković prisustvovaće tradicionalnom 60. molitvenom doručku u Vašingtonu, čiji je domaćin predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Barak Obama, a kojem će prisustvovati najznačajniji američki političari i vojni komandanti...U saopštenju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.