Izvor: RTS, 27.Nov.2022, 14:00

Spolstra hvali Jovića: Ne plaši se, ima dobre instinkte

Trener Majami hita Erik Spolstra prokomentarisao je partije srpskog rukija Nikole Jovića od prvih mečeva u NBA.
Bivši igrač Mege i najbolji junior Evrope koristi veću minutažu u sastavu Majamija koji kuburi sa povređenim igračima. Kao starter je u pobedi svog tima nad Vašington vizardsima (110:107) upisao sedam poena.

Jović se bori za poverenje trenera Erika Spolstre. 
"On je mlad igrač, ali ima malo profesionalnog iskustva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iako je drugačija liga u Evropi. Brzo uči, ponosan je, želi da sve uradi kako treba. Želi da pokaže da je pouzdan", rekao je Spolstra.
Zatim je nastavio da govori o Nikolinim ofanzivnim sposobnostima.
"Ima dobre instinkte u ofanzivi ne samo kao dodavač već i u postavljanju blokova, kako da uđe u otvorene prostore, kako da izvede različite stvari, a zatim i u dodavanjima i pregledu igre. I ne plaši se trenutka. Komforno mu je u igri, zarađuje poštovanje svih u svlačionici i zarađuje svoj status", dodao je dvostruki NBA šampion.
Nikola Jović u proseku beleži 9,8 poena, 4,6 skokova i 1,8 asistencija, dok šutira 35,9 odsto iz igre za 24,3 minuta po utakmici u svojih prvih pet igara u NBA.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.