Izvor: S media, 27.Maj.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Softver za kontrolu SMS poruka zaposlenih ili dece

Novoosnovana kompanija nazvana Uppidy razvila je softver pomoću kojeg se SMS poruke automatski snimaju na „oblak“ pa je na taj način pojedincima, roditeljima ili vlasnicima kompanija omogućen jednostavan uvid u SMS-ove svojih radnika ili dece.

Uppidy je osnovao Džošua Konov koji je na ideju došao pošto mu je mobilni telefon upao u WC šolju, pa je prošao pravi pakao da ponovno dođe do svojih SMS poruka. Ova malena kompanija nastala je u >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Vašingtonu pre godinu dana i u početku je svoje usluge pružala besplatno. Nedavno je, međutim, počela svoj softver prodavati klijentima u korporativnom svetu.

Saznajte sve o privatnosti na Fejsbuku

Novi Facebook Messenger krši privatnost?

Saznajte šta sve Facebook zna o vama!

Konov tvrdi da je prvobtna ideja bila da softver prodaje fizičkim licima (recimo roditeljima koji žele kontrolisati SMS-ove svojih nestašnih tinejdžera), no interes raznih korporacija vrlo brzo ga je naterao da pažnju preusmeri prema službenim licima.

Za ljude koji tragaju za jednostavnim načinom arhiviranja lične (tekstualne) komunikacije, Upiddy definitivno zvuči kao dobro rešenje. Za radnike koji su (s punim pravom) zabrinuti kako će im poslodavac pomoću ovog softvera neopravdano zadirati u privatnost, možda je najbolje da svu privatnu prepisku obavljaju preko privatnih telefona.

„Kad koristite mobilni u vlasništvu poslodavca, trebalo bi se tako i ponašati. Prema mom mišljenju, očekivati da koristite mobilni u vlasništvu kompanije bez mogućnosti da poslodavac ima uvid u svu komunikaciju koju preko tog uređaja obavljate je jednostavno suludo“, naglašava Konov.

(Znanost, Foto: guliver, thinkstock)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kontrola SMS poruka zaposlenih i dece

Izvor: TvojPortal.com, 27.Maj.2012

Tvoj Portal Kompanija Uppidy razvila softver pomoću kojeg roditelji i poslodavci imaju mogućnost da kontrolišu poruke svojim podređenima.Relativno niova kompanija nazvana Uppidy razvila je softver pomoću kojeg se SMS poruke automatski snimaju na „oblak“ pa je na taj način pojedincima, roditeljima...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.