Si-En-En: Ruski borbeni avion približio se na tri metra američkom

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si-En-En: Ruski borbeni avion približio se na tri metra američkom

VAŠINGTON - Ruski borbeni avion, koji je leteo velikom brzinom, približio se prošlog meseca na tri metra izviđačkom avionu američkog vazduhoplovstva u međunarnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, izjavilo je u četvrtak nekoliko američkih zvaničnika za Si-En-En.Ruski avion je 30. maja leteo pored američkog aviona na istoj visini, zatim se odvojio i pratio ga pre nego što je napustio tu oblast, tvrde zvaničnici.Američki avion nije pokušao da izbegne ruski avion i nema drugiih detalja o ovom incidentu.Vojni zvaničnici nisu mogli da kažu da li je uložen diplomatski protest.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VIDEO: Ruski „Suhoj“ proleteo iznad američkog razarača

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2015, 00:53

Tenzije između ruskih i NATO snaga na Baltiku lagano rastu, o čemu govori i povećani broj vojnika Alijanse u tom području, ali i veći broj preleta ruske avijacije.Takvu situaciju potvrđuje je i novi video koji kruži internetom, na kome se vidi kako ruski borbeni avion „Su-24“ preleće iznad...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.