Severna Koreja raspoložena za rat

Izvor: Vostok.rs, 04.Sep.2012, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja raspoložena za rat

04.09.2012. -

Severna Koreja će odgovoriti na „agresivne akcije“ SAD-a i Južne Koreje „kontraudarom“, navodi se u vodećem listu u zemlji Rodong Sinmun.

List ističe, da je situacija na Korejskom poluostrvu „dostigla kritičnu tačku zbog odvratnih akcija Vašingtona i Seula, koje vređaju dostojanstvo najvišeg rukovodsva Narodne Republike“.

List tvrdi da su SAD i Južna Koreja planirali da izvrše teroristički napad na Severnu Koreju. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << njegovog neuspeha Vašington i njegov južnokorejski saveznik su u blizini granice Severne Koreje organizovali velike vojne vežbe.

Ako samo jedan metak protivnika padne na zemlju, koja pripada Severnoj Koreji, vojnici i oficiri Korejske narodne armije neće propustiti priliku da započnu poslednju bitku za nacionalno ujedinjenje“, rezimira list.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Južna Koreja i Kina će diskutovati o severokorejskom nuklearnom problemu

Izvor: Vostok.rs, 05.Sep.2012, 11:30

05.09.2012. -..Zamenik ministra spoljnih poslova Južne Koreje Lim Sung Nam će doći u posetu Pekingu da bi se razgovaralo o ponavljanju šestostranih pregovora o nuklearnom razoružanju na Korejskom poluostrvu, izjavljeno je u utorak u Ministarstvu spoljnih poslova Koreje...Tokom dvodnevne posete,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.