Severna Koreja: Vašington je objavio rat

Izvor: B92, 07.Jul.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja: Vašington je objavio rat

Američko uvođenje sankcija severnokorejskom lideru Kim Džong unu je objava rata, saopštio je zvanični Pjongjang, a prenosi agencija Frans pres.

Ovakav potez američkih vlasti je okarakterisan kao najgori mogući neprijateljski akt protiv države, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje, posredstvom državne agencije KCNA.

Prethodno je američko ministarstvo finansija donelo odluku o uvođenju pojedinačnih sankcija severnokorejskom lideru, a pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njega na "crnoj listi" je još desetoro visokih funkcionera.

Kao obrazloženje navodi se kontinuirano kršenje ljudskih prava od strane Kimovog režima, a sankcije će se odnositi na svu imovinu koja je pod jurisdikcijom Vašingtona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna Koreja: Vašington nam je objavio rat

Izvor: Radio 021, 08.Jul.2016, 07:52

Američko uvođenje sankcija severnokorejskom lideru Kim Džong Unu je objava rata, saopštio je zvanični Pjongjang...Ovakav potez američkih vlasti je okarakterisan kao najgori mogući neprijateljski akt protiv države, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje, posredstvom državne agencije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.