Sešns: Nisam se tajno sastajao s Rusima

Izvor: B92, 14.Jun.2017, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sešns: Nisam se tajno sastajao s Rusima

Vašington -- Američki ministar pravde Džef Sešns odbacio je navode da se tajno sastajao sa ruskim zvaničnicima tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD.

"Nikad se nisam sastao niti razgovarao sa nekim ruskim ili stranim zvaničnikom povodom bilo kakvog mešanja u kampanju ili izbore u SAD", rekao je Sešns, prenosi AFP.

On je priznao da se sastao sa ruskim ambasadorom u SAD Sergejom Kisljakom najmanje dva puta, ali je negirao treći susret sa njim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u aprilu 2016. godine.

Navode da je bio u dosluhu sa ruskom vladom na štetu SAD kojima, kako je rekao, časno služi 35 godina, Sešns je odbacio kao "užasnu i odvratnu laž".

On je u svedočenju pred Odborom Senata za obaveštajna pitanja rekao da se izuzima iz istrage o vezama Trampove kampanje sa Rusijom zato što je učestvovao u toj kampanji.

Razlog za njegovo izuzeće nije, kako je rekao, to što je uradio nešto loše ili zato što je on predmet istrage, već zato što pravila ministarstva pravde sprečavaju takav sukob interesa.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.