Saudijski prestolonaslednik je tužen

Izvor: B92, 21.Okt.2020, 08:00

Saudijski prestolonaslednik je tužen

Vašington -- Verenica ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija podnela je američkom sudu tužbu protiv saudijskog prestolonaslednika.

Prijavu je podnela zajedno s grupom za zaštitu ljudskih prava "Demokratija za arapski svet sada", koju je Kašogi osnovao, a u njoj se tvrdi da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman naredio ubistvo Kašogija u Istanbulu.

U građanskoj parnici imenovano >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i više od 20 Saudijaca koji se optužuju da se učestvovali u ubistvu.

Ambasada Saudijske Arabije nije odmah odgovorila na zahtev za komentar o ponošenju tužbe, prenosi Rojters.

Prestolonaslednik Mohamed bin Salman negirao je da je naredio ubistvo Kašogija.

Kašogi, koji je kritikovao politiku saudijskog prestolonaslednika u svojim kolumnama u Vašington postu, ubijen je 2018. godine i njegovo telo je raskomadano u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

On je u konzulat otišao kako bi prikupio papire koji su mu bili potrebni da se venča sa svojom verenicom Hatidže Džengiz, turskom državljankom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.