Sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Večernje novosti, 02.Jan.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije Severnoj Koreji

VAŠINGTON - Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama naložio je danas da se Severnoj Koreji uvedu sankcije zbog hakerskog napada i krađe velikog broja poverljivih dokumenata kompanije Soni. Severna Koreja je već pod sankcijama SAD zbog razvijanja nuklearnog programa, a novouvedne treba da pogode državnu obaveštajnu službu i dobavljače oružja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Pored toga, sankcijama je obuhvaćeno 10 osoba koje rade za Vladu Severne Koreje. Ove sankcije nisu uspemerena ka narodu Severne Koreje, već ka Vladi i njenim aktivnostima koje ugrožavaju Sjedinjene Države i druge zemlje, navodi se u Obaminom pismu Predstavničkom domu i Senatu, prenosi AP. U isto vreme, Bela kuća je saopštila da je ovo samo prvi deo sankcija Severnoj Koreji zbog afere Soni. Za krađu velikog broja dokumenata poznate filmske kuće američki FBI je optužio Severnu Koreju, koja je demantovala da je na bilo koji način bila umešana u hakerski napad i predložila zajedničku istragu, što su Amerikanci odbili.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD uvele nove sankcije Severnoj Koreji

Izvor: Press, 02.Jan.2015

SAD su uvele nove sankcije Severnoj Koreji, kao odgovor za nedavni hakerski napad na kompaniju Soni. . Sankcije je odobrio predsednik SAD Barak Obama, a odnosiće se na obaveštajne službe iz Pjongjanga, kao i na trgovce oružjem...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.