Sankcije SAD zbog navodnih ugovora o trgovini oružjem između Severne Koreje i Rusije

Izvor: VOA, 16.Avg.2023, 22:28

Sankcije SAD zbog navodnih ugovora o trgovini oružjem između Severne Koreje i Rusije

Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije protiv tri kompanije zbog optužbi da su povezane sa sporazumima o trgovini oružjem između Severne Koreje i Rusije, dok se Vašington obračunava sa onima koji podržavaju ruski rat u Ukrajini. Američki sekretarijat za finansije u saopštenju navodi da je Rusija sve više prinuđena da se okreće Severnoj Koreji i drugim saveznicima kako bi održala ratne napore u Ukrajini jer troši municiju i gubi opremu na frontu. Na meti najnovijih sankcija našle su se kompanije "Verus", "Defense Engineering" i "Versor S.R.O.". Ovo je samo poslednja u nizu odluka o sankcijama iz Vašingtona, koji je uveo brojne mere protiv Moskve i ruskog predsednika Vladimira Putina od početka rata u kojem su poginule desetine hiljada ljudi, a uništeni su mnogi gradovi. „Sjedinjene Države nastavljaju da iskorenjuju nelegalne finansijske mreže koje nastoje da kanališu podršku ruskoj ratnoj mašineriji iz Severne Koreje”, naveo je u saopštenju Brajan Nelson, državni podsekretar za finansije. „Zajedno sa našim saveznicima i partnerima, ostajemo posvećeni razotkrivanju i ometanju trgovine oružjem koja podržava Putinov brutalni rat u Ukrajini”.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Sankcije SAD četvorici Rusa zbog trovanja opozicionara Navalnog

Izvor: VOA, 17.Avg.2023, 17:42

Sjedinjene Države su u četvrtak uvele sankcije četvorici ruskih državljana optuženih za umešanost u trovanje sada zatvorenog ruskog opozicionog lidera Alekseja Navalnog 2020. Sekretarijat za finansija SAD u saopštenju navodi da su četvorica sankcionisanih povezani sa ruskom Federalnom službom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.