Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2023, 18:49

"ŠTA AMERIČKI NOSAČ AVIONA RADI U IZRAELU?" Erdogan pobesneo na Vašington: Sukob će eskalirati (VIDEO)

Erdogan je poručio i da raspoređivanje američkog nosača aviona u istočnom Mediteranu postavlja pitanje o svrsi tog poteza.

Turski predsednik, Redžep Tajip Erdogan, rekao je da Ankara strahuje da bi palestinsko-izraelski sukob mogao da eskalira, i da se neće završiti brzo.

- Naša zabrinutost oko ovoga je veoma, veoma velika. Nisam siguran da će se sve ovo završiti za nedelju ili dve. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tražimo rešenja za posredovanje, kako bismo zaustavili ovo što se dešava - rekao je on.

- Sjedinjene Države šalju svoj nosač aviona u Izrael. Imam pitanje šta američki nosač aviona radi u Izraelu? ​​Učestvovaće u veoma ozbiljnim masakrima, udarajući na Gazu brodovima i avionima - istakao je on na konferenciji sa austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom.

The US aircraft carrier group with the lead ship USS Gerald R. Ford brings F-35, F-15, F-16 and A-10 aircraft to Israeli shores pic.twitter.com/mY5KIlTTc1

— Slava (@Heroiam_Slava) October 10, 2023

Ranije je šef Pentagona, Lojd Ostin, rekao da SAD, zbog eskalacije palestinsko-izraelskog sukoba, šalju udarnu grupu na čelu sa nosačem "Džerald Ford" u istočno Sredozemno more i jačaju jedinice avijacije u regionu.

Pored samog nosača aviona, u udarnu grupu nosača spadaju raketna krstarica i četiri razarača koji nose vođeno raketno oružje.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Erdogan: Američki nosač aviona može samo napraviti masakre u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2023

Odluka SAD da pošalje nosač aviona bliže regionu Bliskog istoka može dovesti do masakra, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.