SRS: Vlast u procesu priznavanja Kosova

Izvor: RTS, 10.Mar.2011, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Vlast u procesu priznavanja Kosova

Prihvatanjem pregovora sa Prištinom vlasti u Srbiji ušle su u proces priznanja nezavisnosti Kosova, izjavio član predsedničkog kolegijuma SRS Boris Aleksić.

Srpska radikalna stranka ocenila je da je vlast u Srbiji svojom prozapadnom politikom ugrozila vitalne državne i nacionalne interese, dovela zemlju u krajnje ponižavajući položaj i ušla u proces priznavanja nezavisnosti Kosova.

Član predsedničkog kolegijuma SRS Boris Aleksić je na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da pristajanje vlasti na zahtev Brisela i Vašingtona, da Beograd i Priština uđu u pregovore o takozvanim praktičnim pitanjima predstavlja nastavak procesa priznanja nezavisnosti Kosova.

Taj proces je vlast započela sramnim i kapitulantskim prihvatanjem briselske rezolucije o Kosovu koja je usvojena u UN, istakao je Aleksić, dodajući da se u toj rezoluciji ne spominje status Kosova i Metohije kao sastavnog dela Srbije, što bi bilo u skladu sa srpskim ustavom i Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244.

Kada Beograd završi rešavanje takozvanih praktičnih i životnih pitanja u dogovoru sa secesionistima, više nikome neće biti važno da li je Srbija de jure priznala Kosovo ili nije, jer je "činjenično, u praksi" to uradila i time je priča o Kosovu i Metohiji završena, rekao je Aleksić.

Boris Aleksić je istakao da je pristajanjem na briselsku rezoluciju vlast prihvatila da se rešavanje pitanja statusa Kosova i Metohije izmesti iz UN i da se rešava pod kapom Brisela i Vašingtona koji vode otvoreno neprijateljsku politiku prema Srbiji.

"Tako je sada glavni posrednik u pregovorima između Beograda i Prištine Robert Kuper, osvedočeni srbomrzac", rekao je Aleksić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.