SRBIJA MOŽE OČEKIVATI JOŠ IZNENAĐENJA IZ PRIŠTINE! Eskobar najavio nove provokacije lažne države

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2021, 09:36

"SRBIJA MOŽE OČEKIVATI JOŠ IZNENAĐENJA IZ PRIŠTINE!" Eskobar najavio nove provokacije lažne države

Vašingtonski sporazum, rekao je Eskobar, može da da prostor dijalogu da se u okviru njega reše brojna pitanja

Specijalni izvestilac Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar da je američkoj strani Vašingtonski sporazum veoma važan, pre svega zbog moratorijuma na priznavanje i povlačenje priznavanja nezavisnosti Kosova. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

On je to rekao na jučerašnjoh audio konferenciji, odgovarajući na pitanje da li dalji dijalog Beograda i Prištine ima smisla bez rešenja pitanja formiranja Zajednice srpskih opština i da li Srbija može očekivati dalja iznenađenja iz Prištine, odnosno da li je Vašingtonski sporazum još uvek na snazi što se tiče akumulacionog jezera Gazivode.

.

- Na to gledam kao na regionalnu strategiju, jer se sve veća pažnja posvećuje pitanju energetike. Sve je više interesovanja za održiva rešenja u energetici i Gazivode mogu da budu deo tog rešenja. Tako da su nam Gazivode i te kako u vidu - rekao je Eskobar.

Govoreći o poseti Beogradu, Eskobar je kazao da bi voleo da poseti srpsku prestonicu.

- Videću u rasporedu, tu je zabrinutost zbog korona virusa - rekao je Eskobar.

Više vesti o dešavanjima na Kosovu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.