SAD pripremaju odgovor na vojni puč u Sudanu

Izvor: B92, 26.Okt.2021, 19:08

SAD pripremaju odgovor na vojni puč u Sudanu

Vašington -- Bajdenova administracija razmatra čitav niz ekonomskih mera koje su joj na raspolaganju kako bi odgovorila na vojno preuzimanje vlasti u Sudanu.

SAD su u bliskom kontaktu sa zalivskim zemljama zbog situacije u toj zemlji, izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Vojska Sudana raspustila je juče koalicionu vladu i smenila civilnog premijera, a Stejt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << department je odgovorio suspendovanjem 700 miliona dolara američke pomoći namenjene podšci demokratskoj tranziciji Sudana, preneo je Rojters. Zajedno sa vladama Britanije i Norveške, SAD su osudile vojno preuzimanje vlasti, a sve države glavni donatori Sudana izrazile su duboku zabrinutost zbog situacije u toj zemlji i pozvale vojni vrh Sudana da oslobodi sve koji su nezakonito pritvoreni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pritisak SAD na vojsku Sudana da oslobodi sve zatvorenike

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2021

​VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države vrše pritisak na vojni vrh Sudana da oslobodi premijera Abdala Hamdoka i druge političke lidere koji su uhapšeni nakon jučerašnjeg vojnog puča, izjavio je danas portparol stejt departmenta Ned Prajs.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Odgovor na vojni puč u Sudanu: SAD pripremaju SET MERA

Izvor: Blic, 26.Okt.2021

Bajdenova administracija razmatra čitav niz ekonomskih mera koji su joj na raspolaganju kako bi odgovorila na vojno preuzimanje vlasti u Sudanu i u bliskom je kontaktu sa zalivskim zemljama zbog situacije u toj zemlji, izjavio je danas savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.