SAD pomno prate dešavanja na rusko-ukrajinskoj granici

Izvor: B92, 22.Apr.2021, 23:18

SAD pomno prate dešavanja na rusko-ukrajinskoj granici

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je danas da će Vašington "i dalje pažljivo pratiti" situaciju na ruskoj granici sa Ukrajinom.

Njegova izjava dolazi nakon što je Moskva saopštila da je naredila trupama upućenim u područja blizu granice da se vrate u svoje baze.

SAD, koje su pozvale Rusiju da prekine ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naziva "eskalacijskim akcijama" u blizini granice, bile su upoznate sa najavom Moskve, ali čekale su povlačenje, rekao je Prajs, prenosi Rojters.

On je dodao da su "čuli reči, ali da misli da je ono što će tražiti akcija".

„Koliko nam je poznato, to ostaje najava. Zbog toga ćemo i dalje pažljivo pratiti situaciju“, poručio je Prajs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SAD nastavljaju da prate stanje na rusko-ukrajinskoj granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021, 06:45

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je juče da će Vašington "i dalje pažljivo pratiti" situaciju na ruskoj granici sa Ukrajinom nakon što je Moskva saopštila da je naredila trupama upućenim u područja blizu granice da se vrate u svoje baze...SAD, koje su pozvale Rusiju da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.