SAD ne žele sukob sa Kinom ili novi Hladni rat —  Blinken

Izvor: Vostok.rs, 19.Jun.2023, 17:00

SAD ne žele sukob sa Kinom ili novi Hladni rat — Blinken

 
SAD ne žele sukob sa Kinom ili novi Hladni rat, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken u ponedeljak kineskom predsedniku Si Đinpingu.
„Sjedinjene Države ostaju pri obavezama koje je dao predsednik Bajden, naime Sjedinjene Države ne traže novi Hladni rat, ne nastoje da promene kineski sistem, njihovi savezi nisu usmereni na Kinu, ne podržavaju ’nezavisnost Tajvana‘, i ne traže sukob sa Kinom“, izjavio je Blinken, a prenosi kineska centralna televizija. Prema rečima visokog američkog diplomate, Vašington se raduje saradnji na visokom nivou sa Pekingom i nada se da će održati slobodnu komunikaciju. SAD se takođe nadaju da će se Kina odgovorno nositi sa postojećim razlikama između zemalja i tražiti dijalog i saradnju, dodao je Blinken. Tokom sastanka, Si Đinping je zamolio Blinkena da uputi pozdrave američkom lideru Džo Bajdenu, javila je centralna kineska televizija. Blinken boravi u poseti Pekingu od 18. do 19. juna.      Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.