SAD će braniti Izrael

Izvor: RTS, 28.Sep.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD će braniti Izrael

Barak Omaba poručio da je Vašington i dalje potpuno posvećen očuvanju bezbednosti Izraela. Predsednik SAD se u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Netanijahuom složio da treba sprečiti Iran da napravi atomsku bombu.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Omaba istakao je u telefonskom razgovoru sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom da je Vašington i dalje potpuno posvećen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << očuvanju bezbednosti Izraela, saopštila je Bela kuća.

Čelnici dve države razgovarali su posle govora Netanijahua u Ujedinjenim nacijama, gde je još jednom upozorio svetsku javnost da će do narednog leta Iran biti spreman za proizvodnju nuklearnog oružja.

"Obama i Netanjahu su posebno istakli da imaju nepromenjen zajednički cilj da spreče Iran da dođe u posed nuklearnog oružja", navodi se u saopštenju Bele kuće.

U saopštenju se posebno ističe da je Netanijahu pozdravio Obaminu poruku sa govornice Ujedinjenih nacija da će SAD "uraditi ono što moraju da urade kako bi onemogućile Iran da napravi nuklearno oružje", prenosi DPA.

Netanijahu je juče za govornicom Generalne skupštine UN-a rekao da će Iran narednog leta imati uranijum za proizvodnju atomske bombe i pozvao međunarodnu zajednicu da povuče jasne "crvene linije", kako bi se sprečio rat.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.