SAD: Student je zapalio MP3 žito

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Student je "zapalio MP3 žito"

Vašington -- Američki federalni žalbeni sud odredio da student iz Bostona, koji je nelegalno skidao pesme s interneta i dalje ih razmenjivao, treba da plati 675.000 dolara.

Time je potvrđena prvobitna presuda.

Pre dve godine porota u Bostonu je presudila u koris Udruženja muzičke indusrtije Amerike, koja predstavlja četiri kompanije u tužbi protiv studenta Džoela Tenenbauma i odredila kaznu od 675.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dolara.

Sudija je kasnije smanjio kaznu na 67.500 dolara, uz obrazloženje da je kazna bila "neustavno previsoka".

U svojoj žalbi, Tenenbaum je tražio da se ukine kazna, ali je u odluci u petak žalbeni sud vratio prvobitnu kaznu.

Tenenbaumovi advokati su tvrdili da federalni zakoni o autorskom pravu i zakon o sprečavanju digitalne krađe nisu usmereni na potrošače.

Advokati muzičkih kompanija su naveli da su ekonomske posledice ilegalnog skidanja s interneta mnogo veće od proste razmene jedne pesme.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.