SAD: Sankcije protiv „Severnog toka 2“ deluju

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2021, 11:09

SAD: Sankcije protiv „Severnog toka 2“ deluju

Administracija američkog predsednika, kao i njegovog prethodnika, protivi se primeni projekta gasovoda "Severni tok 2". Vašington smatra da sankcije nametnute protiv njega deluju, rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs. "Naše akcije imaju dobar efekat", dodao je Prajs. Portparol Stejt departmenta dodao je da će SAD nastaviti da nadgledaju organizacije uključene u izgradnju "Severnog toka 2" radi uvođenja sankcija. On je dodao da će SAD nastaviti da prate radi sankcija organizacije uključene u izgradnju "Severnog tok 2". „Nastavićemo da pratimo organizacije uključene u potencijalno sankcionisane aktivnosti.“ Juče su SAD brod "Fortuna" koji polaže cebi za gasovod i njegovog vlasnika, firmu "KVT-Rus", stavile na listu sankcija prema američkom Zakonu o zaštiti evropske energetske bezbednosti. U januaru je brod već bio na crnoj listi prema Zakonu o suzbijanju američkih protivnika sankcijama.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD: Mogle bi uslediti nove mere protiv „Severnog toka 2“

Izvor: Vostok.rs, 24.Feb.2021, 08:41

Izveštaj Stejt departmenta Kongresu o gasovodu „Severni tok 2“ i naknadne sankcije ne predstavljaju kraj priče. Mogle bi uslediti nove mere, izjavio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs. „To što smo podneli u petak još nije kraj priče“, rekao je Prajs na pres konferenciji. „Ako...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.