SAD SU NAS RAZORILE! Bugarski poslanik OSUO po Americi: Kontrolišu politiku i medije u ovoj zemlji

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2023, 22:55

SAD SU NAS RAZORILE! Bugarski poslanik OSUO po Americi: "Kontrolišu politiku i medije u ovoj zemlji"

Poslanik bugarske stranke Preporod Dejan Nikolov optužio je Vašington da u potpunosti kontroliše politiku i medije u zemlji.

- Danas svaki normalan čovek treba da shvati da je Bugarska bila izložena genocidu i razaranju od strane SAD koje su zauzele pobeđenu teritoriju nakon završetka Hladnog rata. One su uspostavile potpunu kontrolu nad politikom u zemlji, preuzele su kontrolu nad medijima, stvorile su nevladin sektor, upravljaju obrazovnim sistemom i štite oligarhiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prilikom svakog pokušaja našeg naroda da digne glavu, smenjuju se američki agenti u politici što im omogućava da dobiju nekoliko godina mira za kolonijalni režim - rekao je Nikolov, obraćajući se parlamentu Bugarske.

Kako je dodao, fondovi Džordža Soroša poput "Otvorenog društva" u Sofiji od početka devedesetih godina prošlog veka radili su na stvaranju kadrova koji bi u kasnijoj fazi mogli "u potpunosti da unište državu".

Po rečima Nikolova, ta "kasnija faza" se dešava upravo sada.

- Neki od današnjih narodnih predstavnika su savremeni janjičari koji se zaklinju na vernost evroatlantskim vrednostima - rekao je on.

Kako je dodao, isto se odnosi na delatnost američkog fonda "Amerika za Bugarsku" i nemačkih fondacija "Hanns Seidel" i "Konrad Adenauer".

U poslednjih nekoliko godina bugarski mediji su u više navrata objavljivali informacije o tome koga finansira fond "Amerika za Bugarsku": među njima su navođeni mediji i nevladine organizacije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.