SAD: Nagrada Cepterovima

Izvor: B92, 07.Maj.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nagrada Cepterovima

Vašington -- Filip i Madlena Cepter dobitnici su ovogodišnje prestižne nagrade "Medalja časti ostrva Elis" koju dodeljuje Nacionalno etnička koalicija organizacija SAD.

Nagrada se dodeljuje pre svega američkim građanima koji su se svojim radom istakli u okviru svojih etničkih grupa na tlu Amerike.

Međutim, laureati su i pojedinci iz međunarodne zajednice koji su svojim radom, delatnošću i primerom pokazali da se inventivnim pristupom može oplemeniti i obogatiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svet.

Nagrada je ustanovljena 1986, dodeljuje se jednom godišnje, a imena dobitnika ulaze u zvanična dokumenta i zapisnike oba doma Kongresa.

Dosadašnji dobitnici uključuju šest predsednika SAD, dobitnike Nobelove nagrade, vodeće figure iz sveta industrije, obrazovanja, umetnosti, sporta i vlasti.

Dobitnici su bili i Ronald Regan, Džimi Karter, Džordž Buš, Henri Kisingžer, Zbignjev Bžežinski, Donald i Ivana Trump, Žaklin Kenedi Onazis, Martina Navratilova, Mohamed Ali, Vlade Divac, Entoni Kvin, Kirk Daglas, Milan Panić i mnogi drugi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.