SAD: Donećemo odluku o uvođenju sankcija za „Severni tok 2“

Izvor: Vostok.rs, 03.Feb.2021, 10:18

SAD: Donećemo odluku o uvođenju sankcija za „Severni tok 2“

SAD će pratiti proces završetka izgradnje i sertifikata gasovoda „Severni tok 2“ i doneti odluku o uvođenju sankcija, saopštio je predstavnik Stejt departmenta.
„Pratićemo završetak i sertifikaciju gasovoda i, ako bude rađeno u tom pravcu, SAD će doneti odluku o uvođenju sankcija“, rekao je diplomata, komentarišući pisanja lista „Handelsblat“ da SAD prvi put šalju signale da su spremne da počnu dijalog o ukidanju sankcija gasovodu uz uslov da Nemačka iznese predloge koji će eliminisati bojazan Vašingtona u vezi sa projektom. „Kako je jasno dao na znanje predsednik Bajden, gasovod „Severni tok 2“ je loš posao. SAD će nastaviti da radi sa našim saveznicima i partnerima da Evropa dobije stabilnu, diverzifikovanu mrežu isporuka energenata, koja ne potkopava kolektivnu bezbednost“, dodao je predstavnik Stejt departmenta.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.