Izvor: B92, 09.Feb.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD:Dogovor o START-u nije blokiran

Vašington -- Nesuglasice između Moskve i Vašingtona o antiraketnom štitu u Evropi ne blokiraju dogovor o nuklearnom razoružanju START između SAD i Rusije, kaže Robert Gibs.

Portparol Bele kuće Robert Gibs rekao je da nije tačno da bi te nesuglasice mogle da predstave prepreku u pregovorima u toku u vezi sa START-om.

"Odbrambeni antiraketni štit koji SAD postavljaju u Evropi nije uperen protiv Rusije već je više namenjen odbrani od rastuće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretnje iz Irana", rekao je porptarol Stejt departmenta.

Ovo je bio odgovor Filipa Kroulija kada je upitan da reaguje na proteste koje je danas SAD uputio načelnik ruskog Generalštaba Nikolaj Makarov.

"Mi nastavljamo da raspravljamo o načinu saradnje sa Rusijom o antiraketnoj odbrani", dodao je Krouli.

Makarov je danas izjavio da su planovi SAD za antiraketnu odbranu u Evropi usmereni protiv Rusije i da bi trebalo da budu obuhvaćeni pregovorima Moskve i Vašingtona o novom sporazumu o kontrolinaoružanja.

Makarov je rekao da Rusija ima "veoma negativnu procenu" tog plana.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.