S. Koreja objavila plan nuklearnog napada na SAD

Izvor: Večernje novosti, 14.Apr.2013, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S. Koreja objavila plan nuklearnog napada na SAD

VAŠINGTON - Severna Koreja objavila je propagandni video s planom nuklearnog napada na SAD, prema kojem će na SAD lansirati četiri nuklearne bombe, objavio je na svom sajtu američki list USA Today. Mete koje Severna Koreja želi pogoditi u SAD-u su, prema snimku, Vašington, Los Anđeles, Havaji i neodređena lokacija u središnjem delu Amerike, na području savezne države Arkanzas. Snimak je, kako prenosi američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sajt, u subotu objavljen na internet stranici Uriminzokkiri, koja je u vlasništvu severnokorejske vlade, i postavljen na Jutjub. Napetost na korejskom poluostrvu je i dalje velika. Severna Koreja danas je odbila ponudu svojih južnih suseda za pokretanjem mirovnih pregovora. Iz Pjongjanga je poručeno da se radi o "veštom triku koji bi trebalo da zamaskira agresivnost Južne Koreje". Američki izvori tvrde kako se očekuje da će Severna Koreja uskoro još jednom testirati svoj raketni potencijal, ali novi nuklearni testovi se ne očekuju. Severna Koreja preti nuklearnim napadom na SAD, ali Amerikanci su uvereni da Severna Koreja ne poseduje projektile kojima bi ih mogla pogoditi, javio je "USA Today", prenosi portal index.hr.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sjeverna Koreja objavila "plan" nuklearnog napada na SAD

Izvor: BanjalukaLive.com, 15.Apr.2013, 09:45

Sjeverna Koreja objavila je propagandni video s planom nuklearnog napada na SAD, prema kojem će na SAD lansirati četiri nuklearne bombe, objavio je na svom sajtu američki list "Јu-Es-Ej tudej" (USA Today). Mete koje Sjeverna Koreja želi pogoditi u SAD-u su, prema snimku, Vašington, Los Anđeles,...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.