Rusija zamera SAD što ne uništavaju laboratorije za heroin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2010, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zamera SAD što ne uništavaju laboratorije za heroin

VAŠINGTON -

Rusija zamera Sjedinjenim Američkim Državama što ne deluju u skladu sa informacijama o postojanju laboratorija za proizvodnju narkotika u Avganistanu, izjavio je rukovodilac ruske Federalne službe za kontrolu trgovine narkoticima Viktor Ivanov.

Ivanov je kazao da je američkim zvaničnicima u Kabulu pre nekoliko meseci dostavio podatke o položajima 175 laboratorija za preradu heroina u Avganistanu i da su mu zvaničnici američke Agencije za suzbijanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << narkotika (DEA) u ovom gradu rekli da čekaju odobrenje američke vojske kako bi rasformirali ove laboratorije.

"Iz nekog razloga ne mogu da izvedu operacije uništavanja laboratorija, jer vojna strana to odlaže", rekao je Ivanov u izjavi za AP.

DEA nije komentarisala ovu izjavu, ističući da ne potvrđuje niti poriče informacije koje deli sa drugim državama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.