Rusija se povlači iz MMF?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 17:48

Rusija se povlači iz MMF?!

U obrazloženju zakona se navodi da Rusija kao članica MMF-a ne može da upravlja svojom valutom.

Poslanici Komunističke partije Ruske Federacije (KPRF) podneli su Državnoj dumi, donjem domu ruskog parlamenta, predlog zakona o povlačenju Rusije iz Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

KPRF je predložila da se stavi van snage odluka Vrhovnog saveta Ruske Federacije o ulasku Rusije u MMF, prenosi Komersant.

Autori inicijative >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predlažu i da se otkaže protokol o pristupanju Rusije MMF-u, Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj i Međunarodnoj asocijaciji za razvoj, koji je potpisan u Vašingtonu 1992. godine.

U obrazloženju zakona se navodi da Rusija kao članica MMF-a ne može da upravlja svojom valutom – nema pravo da povećava ili snižava kurs rublje, a takođe je u obavezi da vezuje kurs rublje za inostrane valute.

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije, Aleksandar Pankin, je 28. februara najavio da će Rusija i dalje učestvovati u aktivnostima MMF-a kao članica te organizacije.

On je tada naglasio da je to korisno za Rusiju, ali i dobro za imidž zemlje.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.