Rusija odbacuje pozive Vašingtona za uzdržanost u borbama oko Alepa

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2016, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija odbacuje pozive Vašingtona za uzdržanost u borbama oko Alepa

Rusija je ocenila kao neprihvatljiv ton američkog državnog sekretara Džona Kerija koji je pozvao Rusiju kao i sirijski režim da pokažu uzdržanost u borbama oko Alepa.

"Čim je ostvaren pravi napredak u borbama protiv terorista, koji su ostvarili sirijska vlada i vojska uz našu podršku, Amerikanci su počeli da pribegavaju nekorektnim metodama, i da traže od nas da prestanemo da se borimo protiv terorista", rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za agenciju RIA Novosti.

On je rekao da je to potpuno "neprikladno" i optužio SAD da štite pobunjenike i njihove ekstremističke saveznike koje su u Alepu, velikom gradu na severu Sirije, opkolile snage sirijskog režima.

Džon Keri je rekao juče da Rusija i sirijski režim treba da pokažu uzdržanost u ofanzivi u Alepu. On je rekao da su napadi sirijskih snaga sprečili sastanak zaraćenih snaga u ponedeljak u okviru međunarodog projekta o političkoj tranziciji u Siriji.

Vašington i Moskva su kopredsedavajući Međunarodne grupe za podršku Siriji koja okuplja oko dvadeset zemalja i koja je u novembru 2015. u Beču sastavila mapu puta za mir, što je u decembru potvrđeno rezolucijom Saveta bezbednosti UN.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.