Rusija: Vašington gubi kontrolu

Izvor: B92, 22.Jul.2023, 21:23

Rusija: Vašington gubi kontrolu

Ruska ambasada u Vašingtonu danas je odbacila američka tvrdnje da će ukrajinska vojska koristiti kasetnu municiju "selektivno i pažljivo".

Ruska ambasada oglasila se posle pogibije dopisnika ruske agencije RIA Novosti Rostislava Žuravljova u ukrajinskom udaru kasetnim bombama.

"Američki zvaničnici su uveravali svetsku zajednicu da će Ukrajinci koristiti ovu municiju selektivno i pažljivo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ništavnost ovih reči je očigledna svima. Upotreba kasetnog oružja od strane kijevskog režima protiv civilnog stanovništva potvrđuje da Vašington gubi kontrolu nad svojim marionetama", saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu, prenosi TASS.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su četiri novinara dnevnika Izvestija i agencije RIA Novosti danas ranjena u ukrajinskom napadu kasetnim bombama na Zaporošku oblast.

Novinar RIA Novosti Rostislav Žuravljov preminuo je od zadobijenih povreda tokom evakuacije, a stanje ostalih novinara je stabilno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.