Rusija: SAD smišljaju izgovore da bi nam opet uveli sankcije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: SAD smišljaju izgovore da bi nam opet uveli sankcije

SAD smišljaju izgovore da bi još jednom uveli sankcije Rusiji, saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova reagujući na optužbe Vašingtona podignute protiv Ruskinje Elene Kusjajnove zbog navodnog pokušaja mešanja u izbore u SAD, javlja Rojters.

Američki Stejt department podigao je u petak optužnicu protiv Kusjajnove zbog povezanosti s navodnim pokušajima Rusije da se meša u politički sitem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << SAD, uključujući i predstojeće izbore za Kongres, a AP je naveo da je ona imala vezu s ruskom "farmom trolova".

Kako je američka agencija prenela, veruje se da je ona prva osoba ove godine protiv koje je podignuta optužnica u slučaju navodnog ruskog mešanja u izbore za Kongres koji treba da budu održani sledećeg meseca.

U optužnici se navodi da je Kusjajnova radila za "farmu trolova" na društvenim mrežama koju je u februaru ispitivao specijalni savetnik za istragu o ruskom mešanju Robert Miler.

Kako prenosi Rojters, Kusjajnova je bila glavni računovođa za "Projekat Lahta" koji je finansirao ruski oligarh Jevgenij Prigozin zajedno sa dve kompanije koje su takođe u njegovom vlasništvu.

Koristeći društvene mreže i druge platforme, učesnici su vodili "informacioni rat protiv SAD" pokušavajući tako da izazovu negativna osećanja prema kandidatima koji su se borili za političke pozicije u SAD, navedeno je u optužnici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.