Rusi označeni kao pretnja: Izvršavaju sve instrukcije iz Vašingtona

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 15:47

Rusi označeni kao pretnja: "Izvršavaju sve instrukcije iz Vašingtona"

Nemačka, čija se ekonomska konkurentnost zasnivala na ruskom gasu, sledi američku politiku na svoju štetu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov se osvrnuo na vest da je Nemačka u novoj bezbednosnoj strategiji označila Rusiju kao najveću pretnju svetu.

"Nemačka je, nažalost, po svemu sudeći interno odlučila da čvrsto sledi SAD, kao i cela Evropa, da bude uzoran član NATO-a koji, naravno, izvršava sve instrukcije iz Vašingtona", konstatovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je portparol Kremlja.

Kako je ocenio, Nemačka to radi "čak i na štetu interesa svojih građana, pucajući sebi u nogu".

"Svi znamo da se ta fantastična konkurentnost nemačke industrije, kako se ispostavilo, u velikoj meri zasnivala upravo na ruskom gasu zbog njegove cene, konstantnih isporuka i tako dalje. I sada, kada je Nemačka sama sebe lišila tih konkurentskih prednosti, to će imati najnegativniji uticaj na ekonomiju", rekao je Peskov novinaru Pavlu Zarubinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.