Rodila se mala panda

Izvor: Kurir, 17.Sep.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodila se mala panda

Mama panda svaki put kada pokuša da prilegne mladunče zacvili i ona se odmah uspravi i još čvršće ga prigrli

VAŠINGTON - Zoo-vrt u Vašingtonu saopštio je danas da je džinovska panda koju je dobio na pozajmicu od Kine, donela na svet mladunče.

Veterinar Suzan Marej izjavila je da je mladunče rođeno sinoć u večernjim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << satima.

Ženka pande Mei Sijang "drži mladunče čvrsto u naručju i deluje prilično umorno", kazala je Marejeva uizjavi za američke medije.

"Svaki put kada pokuša da prilegne, mladunče zacvili i ona se odmah uspravi i još čvršće ga prigrli", dodala je ona, ističući da se Mei Sijang ponaša kao uzorna mama.

Zvaničnici zoo vrta veruju da je panda donela na svet samo jedno mladunče, ali navode da će tek kasnije u toku dana sa sigurnošću znati da li ono eventualno ima i blizanca.

Njihov cilj je, kako su rekli, da Mei Sijang uzgaja svoje mladunče na prirodan način.

Mama i mladunče su sve vreme pod video nadzorom.

Ovo je drugo mladunče koje je Mei Sijang donela na svet putem veštačke oplodnje.

Prvo, po imenu Tai Šan, rođeno je 2005. Od 2007, međutim, Mei Sijang je imala nekoliko lažnih trudnoća.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.