Rijad i Vašington potpisali sporazume vredne više od 380 milijardi dolara

Izvor: Beta, 20.Maj.2017, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad i Vašington potpisali sporazume vredne više od 380 milijardi dolara

Sjedinjene Američke Države i Saudijska Arabija potpisali su sporazume u vrednosti od više od 380 milijardi dolara danas, prvog dana posete američkog predsednika Donalda Trampa Rijadu, izjavio je saudijski ministar spoljnih poslova Adel al-Džubeir."Dve zemlje potpisale su seriju sporazuma. Vrednost investicaja prelazi 380 milijardi", rekao je Džubeir na zajedničkoj konferenciji za novinare sa državnim sekretarom SAD Reksom Tilersonom.Saudijska zvanična novinska agencija SPA prenela je da je potpisano 34 sporazuma u raznim oblastima, počev od odbrane, avio transporta i nafte, ali nije rekao konačnu sumu.Zvaničnik Bele kuće je ranije pomenuo sporazum o prodaji oružja od skoro 110 milijardi dolara Saudijskoj Arabiji.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Saudijski kralj veruje u Trampov doprinos bliskoistočnom miru

Izvor: Beta, 20.Maj.2017

Saudijski kralj Salman rekao je danas američkom predsedniku Donaldu Trampu na sastanku u Rijadu da je ubedjen u Trampovu sposobnost da doprinese napretku ka postizanju mirovnog sporazuma Izraela i Palestinaca.Kako je rekao šef saudijske diplomatije Adel a-Džubeir na konferenciji za novinare sa državnim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.