Rekonstrukcija ulica

Izvor: Studio B, 21.Sep.2011, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija ulica

Uprkos kiši koja je prethodna dva dana rashladila prestonicu, na gradskim ulicama temperatura je i dalje iznad proseka, jer se užurbano radi gotovo na svakom koraku.

Rekonstrukcija prometnih saobraćajnica, obnova trotoara i izgradnja novih parking mesta, rasporedile su mašine i ekipe Beograd puta na ključne lokacije u gradu, kako bi sve bilo završeno do početka zimske sezone. I dok se radovi većim delom odvijaju bez obustave saobraćaja, neke ulice su ipak morale da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zatvorene.

Već četiri dana, ulicom Mije Kovačevića, na potezu od kružnog toka do Višnjićeve, saobraćaju samo mašine. Prvo su bageri uklonili dotrajali asfalt i betonsku konstrukciju, da bi sada valjak učvrstio novu podlogu. Do 10.novembra, radovi na kolovozu, trotoaru i novim parking mestima, biće završeni.

A novi trotoari i ivičnjaci, poslednjih mesec dana postavljaju se i na Bulevaru despota Stefana. Deo od Braće Jugovića do Džordža Vašingtona je skoro potpuno obnovljen, nakon čega se nastavlja rekonstrukcija u pravcu ulice Vojvode Dobrnjca.

Šira za jednu traku , pri samom uključenju na Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića je i ulica Ljutice Bogdana. To bi trebalo da smanji kolone, koje u špicu mogu da se otegnu i do Marakane. Boljem protoku saobraćaja doprineće i novi asfalt, koji će radnici postaviti tokom noći.

Odmah posle jutarnjeg špica, mašine su stigle i u Zemun, kako bi promenile izgled strogog centra. Rupa do rupe, zakrpa do zakrpe, a pored toga ispucali i neravni asfalt ukazuju da je Karađorđevu ulicu odavno trebalo rekontruisati. Ipak zbog njene frekventnosti nije bilo mogućnosti da se zatvori cela ulica, već je samo zatvorena traka ka centru, pa se sav gradski saobraćaj usmerava na ulicu Nikolaja Ostrovskog.

- U celoj fazi će biti, kada se bude radila i druga strana, opet će kontra smerom ići ka Zemunu da se puni, a pražnjenje preko Nikolaja Ostrovskog 22.oktobra i Tvorničkom, ko kako želi, kaže Dragan Milošević iz Beograd puta.

Iako su ih iznenadile, oni koji žive i rade u Karađorđevoj obradovali su se mašinama. Čak i stanar, čiji je auto ostao zarobljen na trotoaru.

Već za vikend, bez obustave saobraćaja, radiće se na Bulevaru vojvode Putnika, zatim se mašine sele kod Železničke bolnice, a u planu je da se tokom jeseni obnovi i Lazarevački drum i deo Trgovačke ulice, kao i da se zakrpe sve rupe, pre prvog snega.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.