Reganov atentator na slobodi posle 35 godina

Izvor: RTS, 27.Jul.2016, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reganov atentator na slobodi posle 35 godina

Atentatoru na predsednika SAD Ronalda Regana, Džonu Hikliju Džunioru, biće omogućeno da posle 35 godina napusti bolnicu za duševno obolele u Vašingtonu, javljaju svetski mediji.
U odluci sudije Pola L. Fridmana navodi se da je Džon Hikli Džunior spreman za život u zajednici.
Hinkli je pre više od 35 godina, 30. marta 1981. pucao na Regana ispred jednog hotela u Vašingtonu. Tom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilikom ranjene su još tri osobe.
Lekari su naveli da 61-godišnji Hikli, koji je proglašen nevinim zbog neuračunljivosti, više ne pati od duševnog oboljenja koje ga je nateralo da puca na Regana, prenosi AP.
Njemu je već poslednjih godinu dana bilo dozvoljeno da 17 dana mesečno provodi u kući svoje majke u Virdžiniji, u kojoj će od sada živeti.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

REGANOV ATENTATOR NA SLOBODI POSLE 35 GODINA: Sud odlučio da može da napusti duševnu bolnicu

Izvor: Kurir, 27.Jul.2016

...Sud je bio mišljenja da je Džon Hinkli spreman da se vrati u društvo i dozvolio mu je da napusti bolnicu za mentalne bolesnike u Vašingtonu..Hinkli je bio optužen za pucnjavu ispred jednog hotela u Vašingtonu 30 marta 1981 godine u kome su Regan i još tri osobe povređene, ali je sud presudio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.