Izvor: S media, 11.Sep.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redžepi: Vašington i Brisel da ukinu paralelne strukture

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi izjavio je da očekuje da će, nakon okončanja nadgledane nezavisnosti, Vašington i Brisel ukinuti, kako kaže, ilegalne bezbednosne strukture i ostale paralelne strukture na severu Kosova.

"To je njihova obaveza i oni to moraju da urade", rekao je Redžepi koji veruje da će Srbija i dalje pokušavati da preko policijskih struktura i svoje inteligencije pravi probleme na Kosovu.

Ocenujući da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sever Kosova i dalje jedan od najvećih problema za Prištinu, gde, kako je kazao, treba uspostaviti bezbednost i vladavinu zakona, Redžepi je izrazio uverenje da će međunarodna zajednica napraviti "veći pritisak na institucije Srbije" da taj deo problema bude rešen.

"Treba, dakle, da se uspostavi red i zakon. To je jedan od izazova. Moramo ojačati borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije. Moramo biti prisutni na svim regionalnim konferencijama i u regionalnim institucijama, odnosno institucijama demokratskog sveta", izjavio je Redžepi za agenciju "Anadolija".

Redžepi je rekao i da ne veruje da Srbija pod uticajem Brisela menja stav o Kosovu.

Naprotiv, uveren je da će Srbija, kako kaže, pokušavati da im "osporava ili smeta" iako je "nezavisnost Kosova nepovratni proces".

"Neće se promeniti ništa na relaciji Beograd Priština. Ali, verovatno ćemo sada imati više prostora za nova priznavanja kako bismo se stabilizovali kao nezavisna i suverena država", rekao je on.

Redžepi je kazao da svoju zemlju vidi kao članicu Ujedinjenih nacija, mada, priznaje, da je to teško zbog stava Kine i Rusije, ali i teških kriterijuma.

(Tanjug)

FOTO: Beta
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.