Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reagovala Bijela kuća: Apsurdno, nismo objavili rat Sjevernoj Koreji

VAŠINGTON -- Bijela kuća odgovorila je Pjongjangu navodeći da su navodi Sjeverne Koreje apsurdni i da SAD nisu objavile rat, prenosi AP.

Ranije je ministar spoljnih poslova Sjeverne Koreje Ri Jong Ho izjavio da je predsjednik SAD Donald Tramp objavio rat njegovoj zemlji.

On je dodao da Pjongjang zadržava pravo da preduzme kontramjere, uključujući obaranje američkih strateških bombardera, čak i ako se ne nalaze u sjevernokorejskom vazdušnom prostoru.

Odmah je reagovao i Pentagon koji je naveo da će Trampu predstaviti sve opcije kojima može da riješi problem sa Sjevernom Korejom, ukoliko ona nastavi sa provokacijom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.